Det stora matsvinnet - kan ny teknik och ekonomiska modeller göra nytta?

Välkommen till Det stora matsvinnet - kan ny teknik och ekonomiska modeller göra nytta?
Datum: 2016-10-13
Plats: Stora hörsalen IKDC
Ingvar Kamprad Designcentrum
Sölvegatan 26

Minimerat matsvinn med dynamiskt hållbarhetsdatum.
I Sverige och i delar av Europa kastas en tredjedel av all mat. En stor anledning är den statiska datummärkningen som både konsumenter och aktörer i livsmedelskedjan använder för att acceptera en produkt eller ej. Med nya intelligenta och kommunicerande logistik- och förpackningssystem kan vi både minska matsvinnet men också öka innovationsgraden i svensk livsmedelsindustri.
Fredrik Nilsson, professor i Förpackningslogistik, Designvetenskaper, LTH.

Hur påverkar minskat matsvinn växthusgasutsläppen?
Vi har också äran att få presentera Sören Höjgård, docent i hälsoekonomi och verksam vid AgriFood, Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, Uppsala.
Sören har gjort modellsimuleringar för att få en uppfattning om hur minskat matsvinn skulle kunna påverka växthusgasutsläppen.

Vi börjar morgonen med en enklare mingelfrukost.

Varmt välkomna!

Anmälningssidan är stängd. Om du behöver ändra i din anmälan eller avanmäla dig, kontakta alumni@lth.se.